Досије издања Остракизовани сликар – Прогон Радивоја Бербакова Јовица Тркуља.. Product #: 978-86-6047-198-9 based on 0 reviews Regular price: 990 RSD 990 RSD

Остракизовани сликар – Прогон Радивоја Бербакова

Јовица Тркуља

990 RSD 
Цена: 690 RSD

- +

Додај у листу жеља

На страницама ове књиге одвија се индивидуална и друштвена драма, морално-правна прича, у којој се сажимају најразличитије карактеристике „мрачних“ и „вунених“ времена, озбиљне дилеме о слободи стваралаштва, тумачењу и значењу аутономије уметничког стваралаштва, остракизму интелектуалаца. Упоредо са тим, одвија се индивидуална прича о часном човеку, који долази у сукоб са својом средином, доспева пред суд дела суграђана и колега који га оптужују и изопштавају из јавног живота.

Резултат ауторових истраживања и бављења судским процесом, робијом и остракизовањем Радивоја Бербакова приказани су у виду документарне хронике. Први део књиге је уводног карактера и у њему се осветљавају различити аспекти случаја Радивоја Бербакова. Осветљен је његов животни пут, сликарска и наставничка каријера, разлози и механизми осуде на робију и остракизовања. Други део књиге садржи збирку докумената везаних за судски процес, робију и изгон сликара Бербакова.

спецификација
Број страна 316
Суиздавач Центар за културу дијалога, Kикинда
Формат 15x23
Нема коментара за овај производ.
Напиши коментар
ЛошеОдлично