Досије издања Ново кривично процесно право Недељко Јованчевић.. Product #: 978-86-6047-194-1 based on 0 reviews Regular price: 1.980 RSD 1.980 RSD

Ново кривично процесно право

Недељко Јованчевић

1.980 RSD 
Цена: 1.390 RSD

- +

Додај у листу жеља

Приликом одређивања наслова рада, полазило се од чињенице да су бројне и најважније установе, које чине темељ и новину у систему процесног права, у најбитнијим цртама изнесене и с теоретског становишта, тако да је наслов везан за суштину ове студије, која говори о „новом кривично процесном праву“.

Нови Законик о кривичном поступку од 2011. доноси бројне битне новине у односу на наше дотадашње процесно законодавство. Озакоњењем адверзијалног система, наметнуте су бројне обавезе за оне који треба да га примењују и проводе у живот. С обзиром на то да је реч о концепцијски потпуно новом моделу кривичног поступка који код нас није постојао, разумљиво је да је у том погледу уџбеничка литература недостатна а релевантни коментари Закона још недостају. У тексту се с научностручног аспекта, али и краћим коментарима и анализом појединих установа, посебно процесних начела, износе појмовне дефиниције кривичног поступка, процесних субјеката и радњи, али истичу и неки недостаци у законику. Нешто детаљније приказивање процесних начела (као „руководних идеја“) учињено је из разлога да се читалац увери у адекватност законског решења, када је у питању систем кривично процесног права, те темељни постулати процеса и уопште права која служе сврси и циљу кривичног поступка.

спецификација
Број страна 340
Суиздавач
Формат 16,5x24
Нема коментара за овај производ.
Напиши коментар
ЛошеОдлично