Досије издања Фикција као сведочанство Дуња Душанић.. Product #: 978-86-6047-226-9 based on 0 reviews Regular price: 880 RSD 880 RSD

Фикција као сведочанство

Дуња Душанић

880 RSD 
Цена: 620 RSD

- +

Додај у листу жеља

Студија др Дуње Душанић Фикција као сведочанство. Искуство Првог светског рата у прози српских модерниста по свему судећи представља најбољу анализу у нашој савременој науци о књижевости, односно наратологији, кад је реч о томе да се осветли проблем односа историографије и дела књижевне уметности као својеврсних утврђивања, објашњења и тумачења смисла (или бесмисла) таквог историјског догађаја као што је Први свески рат. Велики рат је историјски залом, може се рећи и заокрет у дотадашњој историји ратовања, са ни до данас саглeдивим последицама, не само на живот европских народa, већ и целог света. То није могло остати без утицаја на књижевну уметност српског модернизма, као, уосталом, ни на књижевност других европских народа, нарочито у периоду између два светска рата. (Проф. др Драган Стојановић)

Написана једноставним и прецизним језиком, приступачном и обичном читаоцу, монографија Дуње Душанић представља изузетан допринос српској науци о књижевности, а у мери у којој расветљава теоријска питања у вези са односом између фикционалног текста и историјских чињеница, и науци о књижевности уопште. (Др Адријана Марчетић)

Спецификација
Формат 14x20
Нема коментара за овај производ.
Напиши коментар
ЛошеОдлично