Досије издања Артур Либерт – живот и дела Здравко Кучинар.. Product #: 978-86-6047-193-4 based on 0 reviews Regular price: 550 RSD 550 RSD

Артур Либерт – живот и дела

Здравко Кучинар

550 RSD 
Цена: 390 RSD

- +

Додај у листу жеља

Филозофско дело Артура Либерта, његова организаторска и издавачка делатност у немачкој, југословенској и међународној филозофској заједници, као и његов живот, остали су недовољно познати. За превазилажење таквог стања било је потребно, пре свега, израдити што целовитију библиографију или бар што потпунији попис филозофових радова. Такав попис је дат у другом, главном делу ове књиге. Тај део није библиографија у строгом смислу те речи, ни формално ни садржински, јер је у њега укључен и преглед Либертових јавних и високошколских предавања и издавачке делатности, како би слика о богатој и разноврсној делатности овог филозофа била што потпунија. Из истог разлога додата је и његова сажета биографија (први део). У њој се указује на неистражене периоде Либертовог живота, мање познате облике његове делатности, на превиђене публикације и исправљају се погрешни наводи који постоје у досадашњој оскудној литератури о овом филозофу.

Ова књига упоредо објављена на српском, енглеском и немачком језику је замишљена и као најава следеће, целовите монографије о Артуру Либерту.

спецификација
Број страна 184
Суиздавач
Формат 15x24
Нема коментара за овај производ.
Напиши коментар
ЛошеОдлично