Досије издања Музика и несвесно: пролегомена за дубинску музичку педагогију Нада O'Брајен.. Product #: 978-86-6047-274-0 based on 0 reviews Regular price: 770 RSD 770 RSD

Музика и несвесно: пролегомена за дубинску музичку педагогију

Нада O'Брајен

770 RSD 
Цена: 540 RSD

- +

Додај у листу жеља

„Шта се крије иза заводљивог и тајанственог назива монографије „Музика и несвесно“? Решењу ове загонетке приближавамо се када знамо да је Нада Ивановић О’Брајен професор Факултета музичке уметности и уједно психотерапеут јунговске оријентације. Њена монографија је посвећена повезивању два наизглед веома удаљена феномена – музике, као особене врсте уметности која припада култури, и снова, који по својој природи припадају још увек недовољно осветљеним, крајње субјективним психичким феноменима познатим као „измењена стања свести“. Али оно што их чврсто повезује јесте несвесно, динамичко несвесно које креира снове и стоји у основи музичког изражавања.“ (Проф. др Жарко Требјешанин)

 

О ауторки: Нада Ивановић О’Брајен се бави истраживањем музике и несвесног више од две деценије. Предавач је на Факултету музичке уметности у Београду на курсевима Методика општег музичког образовања и Музика и несвесно. У оквиру докторског истраживања, фокусирала се на проучавање утицаја музике на људски развој и оптимализацију формалног музичког образовања у основним и средњим школама. Акредитован је јунгијански аналитичар на Карл Јунг Институту у Швајцарској, где је стекла диплому из аналитичке психологије, и члан Међународног удружења за аналитичку психологију (IAAP). Своја искуства ауторка примењује у развојним и едукативним програмима у индивидуалном и групном раду, као и у раду са организацијама у земљи и иностранству (Центар за вредновање квалитета образовања и васпитања, Национални систем здравства Норвешке, Нордијски савет министара…).

Спецификација
ISBN
Број страна 140
Повез Меки
Формат 14x20
Нема коментара за овај производ.
Напиши коментар
ЛошеОдлично