Dosije izdanja Čitanja i pitanja Ivan Klajn.. Product #: 978-86-6047-249-8 based on 0 reviews Regular price: 550 RSD 550 RSD

Čitanja i pitanja

Ivan Klajn

550 RSD 
Cena: 390 RSD

- +

Dodaj u listu želja

Profesor Ivan Klajn već više od četiri decenije odgovara na pitanja o pravopisu, gramatici, značenju reči... Ali, ovoga puta je iz svojih beležaka izdvojio teme o kojima je pisao iz ličnog zadovoljsta. O vremenu odrastanja u Gospodar Jevremovoj ulici u posleratnom Beogradu, kada televizije još nije bilo. Na radiju samo vesti, narodna muzika (još ne „novokomponovana“), klasična muzika, plus emisije pod nazivom „Muzika sa ploča“, „Zabavna muzika“ ili „Muzika za igru“. Na kioscima samo dva dnevna lista, „Politika“ i „Borba“. Zabava za mlade: pre svega bioskop, poneka igranka i sport. O knjigama koje je čitao s velikim uživanjem. O muzici i zanimljivim tekstovima pesama koje uz njegova objašnjenja vidimo u sasvim novom svetlu. I na kraju pravi izbor zabavnih igara rečima, koje je često i sam izmišljao, pomalo nalik na enigmatske probleme.

Iako se čitaoci neće uvek složiti s autorom, sasvim sigurno će uživati u čitanju ove knjige, u autorovim opisima, ponekad sasvim oštrim i ironičnim poput zapažanja čuvenih komentatora iz Mapetove lože, Statlera i Valdorfa.

specifikacija
Broj strana
Format 14x20
ISBN 978-86-6047-249-8
Suizdavač
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeOdlično