Dosije izdanja Ostrakizovani slikar – Progon Radivoja Berbakova Jovica Trkulja.. Product #: 978-86-6047-198-9 based on 0 reviews Regular price: 990 RSD 990 RSD

Ostrakizovani slikar – Progon Radivoja Berbakova

Jovica Trkulja

990 RSD 
Cena: 690 RSD

- +

Dodaj u listu želja

Na stranicama ove knjige odvija se individualna i društvena drama, moralno-pravna priča, u kojoj se sažimaju najrazličitije karakteristike „mračnih“ i „vunenih“ vremena, ozbiljne dileme o slobodi stvaralaštva, tumačenju i značenju autonomije umetničkog stvaralaštva, ostrakizmu intelektualaca. Uporedo sa tim, odvija se individualna priča o časnom čoveku, koji dolazi u sukob sa svojom sredinom, dospeva pred sud dela sugrađana i kolega koji ga optužuju i izopštavaju iz javnog života.

Rezultat autorovih istraživanja i bavljenja sudskim procesom, robijom i ostrakizovanjem Radivoja Berbakova prikazani su u vidu dokumentarne hronike. Prvi deo knjige je uvodnog karaktera i u njemu se osvetljavaju različiti aspekti slučaja Radivoja Berbakova. Osvetljen je njegov životni put, slikarska i nastavnička karijera, razlozi i mehanizmi osude na robiju i ostrakizovanja. Drugi deo knjige sadrži zbirku dokumenata vezanih za sudski proces, robiju i izgon slikara Berbakova.

specifikacija
Broj strana 316
Format 15x23
ISBN 978-86-6047-198-9
Suizdavač Centar za kulturu dijaloga, Kikinda
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeOdlično