Dosije izdanja Likovne tradicije evropske antike Zoja Bojić.. Product #: 978-86-6047-229-0 based on 0 reviews Regular price: 3.080 RSD 3.080 RSD

Likovne tradicije evropske antike

Zoja Bojić

3.080 RSD 
Cena: 2.160 RSD

- +

Dodaj u listu želja

Likovne tradicije evropske antike vidljive su u gotovo svim aspektima umetničkog stvaralaštva, kroz istoriju i danas. Ova knjiga ima nameru da pokaže putovanje tih tradicija kroz likovne umetnosti i želi da uputi čitaoca da ih prepozna u sopstvenom iskustvu. Likovne tradicije evropske antike uključuju ne samo sačuvana umetnička dela, bilo u originalu bilo u kopiji, davnog i slavnog perioda evropske istorije, već i književna dela o likovnim umetnostima koja su za sobom ostavili antički istoriografi umetnosti.

Autorka ide korak dalje u ispitivanju onoga što ukupno čini umetničku praksu evropske antike i njenu istoriografiju i, polazeći iz tako osnažene pozicije, ukazuje na koji način možemo da posmatramo ta umetnička dela i kako možemo da ih razumemo. Na primerima kasnijih umetničkih dela ukazuje se na trajnost postojanja antičkih likovnih tradicija koje su u mnogim kasnijim likovnim delima jednako očigledne kao što su mnoge ranije helenske tradicije očigledne u umetnosti Rima.

specifikacija
Broj strana 239
Format 16x24
ISBN 978-86-6047-229-0
Povez Tvrdi
Suizdavač Zavod za udžbenike
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeOdlično