Dosije izdanja Artur Libert – život i dela Zdravko Kučinar.. Product #: 978-86-6047-193-4 based on 0 reviews Regular price: 550 RSD 550 RSD

Artur Libert – život i dela

Zdravko Kučinar

550 RSD 
Cena: 390 RSD

- +

Dodaj u listu želja

Filozofsko delo Artura Liberta, njegova organizatorska i izdavačka delatnost u nemačkoj, jugoslovenskoj i međunarodnoj filozofskoj zajednici, kao i njegov život, ostali su nedovoljno poznati. Za prevazilaženje takvog stanja bilo je potrebno, pre svega, izraditi što celovitiju bibliografiju ili bar što potpuniji popis filozofovih radova. Takav popis je dat u drugom, glavnom delu ove knjige. Taj deo nije bibliografija u strogom smislu te reči, ni formalno ni sadržinski, jer je u njega uključen i pregled Libertovih javnih i visokoškolskih predavanja i izdavačke delatnosti, kako bi slika o bogatoj i raznovrsnoj delatnosti ovog filozofa bila što potpunija. Iz istog razloga dodata je i njegova sažeta biografija (prvi deo). U njoj se ukazuje na neistražene periode Libertovog života, manje poznate oblike njegove delatnosti, na previđene publikacije i ispravljaju se pogrešni navodi koji postoje u dosadašnjoj oskudnoj literaturi o ovom filozofu.

Ova knjiga uporedo objavljena na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku je zamišljena i kao najava sledeće, celovite monografije o Arturu Libertu.

specifikacija
Broj strana 184
Format 15x24
ISBN 978-86-6047-193-4
Suizdavač
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeOdlično