Dosije izdanja Sumrak zapada Kristofer Koker.. Product #: 86-7738-042-6 based on 0 reviews Regular price: 990 RSD 990 RSD

Sumrak zapada

Kristofer Koker

990 RSD 
Cena: 790 RSD

- +

Dodaj u listu želja

Kristofer Koker je profesor međunarodnih odnosa na London School of Economics and Political Science, i gostujući profesor na Staff College, u Oslu. Autor je brojnih knjiga iz oblasti međunarodnih odnosa, i savetnik je nekoliko save to davnih agencija britanske Konzervativne partije.
Knjiga Sumrak Zapada daje uvid u nastanak, razvoj i krizu pojma Zapada, prevashodno među Evropljanima i Amerikancima. Zapadni savez otelotvoren je kroz anglo-američko savezni štvo tokom dvaju svetskih ratova. Njegov najvidljiviji izraz bio je Severno atlantski pakt. Ali, atlanticizam nikada nije doveo do ustanovljenja atlantske zajednice. Identitet Zapadnog saveza zato je došao u krizu kada je nestalo „drugo“ koje ga je držalo na okupu – Sovjetski Savez. Prateći razvoj ideje Zapada od Getea, Hegela i Berka do svetskih političara i mislilaca iz devedesetih godi na XX veka autor je ustanovio nesumnjivu misaonu prazninu i krizu koja je počela da okružuje ovaj pojam krajem prošlog veka. Tradicionalan pojam Zapada ušao je u sumrak. Time se otvara put, ali i velika neizvesnost, za rađanje novog Zapada koji bi morao da bude u dijalogu sa drugim kulturama i sopstvenim nasleđem.

specifikacija
Broj strana 222
Format 16x24
ISBN 86-7738-042-6
Suizdavač Anglo srpsko društvo
Nema komentara za ovaj proizvod.
Napiši komentar
LošeOdlično