Dosije izdanja Muzika i nesvesno: prolegomena za dubinsku muzičku pedagogiju Nada O'Brajen.. Product #: 978-86-6047-274-0 Regular price: 770 RSD 770 RSD

Muzika i nesvesno: prolegomena za dubinsku muzičku pedagogiju

Nada O'Brajen

770 RSD 
Cena: 540 RSD

„Šta se krije iza zavodljivog i tajanstvenog naziva monografije „Muzika i nesvesno“? Rešenju ove zagonetke približavamo se kada znamo da je Nada Ivanović O’Brajen profesor Fakulteta muzičke umetnosti i ujedno psihoterapeut jungovske orijentacije. Njana monografija je posvećena povezivanju dva naizgled veoma udaljena fenomena – muzike, kao osobene vrste umetnosti koja pripada kulturi, i snova, koji po svojoj prirodi pripadaju još uvek nedovoljno osvetljenim, krajnje subjektivnim psihičkim fenomenima poznatim kao „izmenjena stanja svesti“. Ali ono što ih čvrsto povezuje jeste nesvesno, dinamičko nesvesno koje kreira snove i stoji u osnovi muzičkog izražavanja.“ (Prof. dr Žarko Trebješanin)

 

O autorki: Nada Ivanović O’Brajen se bavi istraživanjem muzike i nesvesnog više od dve decenije. Predavač je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na kursevima Metodika opšteg muzičkog obrazovanja i Muzika i nesvesno. U okviru doktorskog istraživanja, fokusirala se na proučavanje uticaja muzike na ljudski razvoj i optimalizaciju formalnog muzičkog obrazovanja u osnovnim i srednjim školama. Akreditovan je jungijanski analitičar na Кarl Jung Institutu u Švajcarskoj, gde je stekla diplomu iz analitičke psihologije, i član Međunarodnog udruženja za analitičku psihologiju (IAAP). Svoja iskustva autorka primenjuje u razvojnim i edukativnim programima u individualnom i grupnom radu, kao i u radu sa organizacijama u zemlji i inostranstvu (Centar za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Nacionalni sistem zdravstva Norveške, Nordijski savet ministara…).

specifikacija
Broj strana 140
Format 14x20
ISBN 978-86-6047-274-0
Povez Meki

Lokacija

Kontakt

Dosije studio
Adresa:
Alekse Nenadovića 29А
(Ulaz iz Prote Mateje 36)
11000 Beograd
Srbija
Tel:
+381 11 242 2298
+381 63 364 195
e-mail:
dosije@gmail.com

Poštovani,

poručivanje je moguće putem e-maila ili telefona

Preporučujemo

Hereticus – Časopis za preispitivanje prošlosti